Оголошено збір історичних фотознімків Хортиці — Національний заповідник "Хортиця"
Виступ Січових козаків

Оголошено збір історичних фотознімків Хортиці

Оголошено збір історичних фотознімків Хортиці

Сайт hortica.zp.ua оголошує збір історичних фотографій за весь період XX століття, на яких присутній острів Хортиця. За словами автора сайту, розробника Олексія Толмачова, зібрані фотографії стануть частиною інтерактивної сторінки, що розповість про історію Хортиці за останні 100 років.

"Головна ідея - показати, які зміни відбулись на Хортиці за останнє століття: які об'єкти з'являлися та знакали на її території, якого впливу зазнала природа острова внаслідок людської діяльності, як виглядали знайомі нам куточки Хортиці багато років тому. Сторінку буде створено на основі аерофотознімків Хортиці за різні роки XX століття, на яких з'являться прив'язані до місцевості ретро-фотографії. Знімки будуть зібрані як з мережі Інтернет, так і з архівів, біліотек по всій України, та з особистих архівів всіх бажаючих" - розповів Олексій Толмачов.

Щоб зібрати максимально повну базу історичних фото, до участі в її наповненні просимо приєднатись всіх, у кого є фотографії, на яких видно Хортицю, зроблені за період XX століття, і не опубліковані в мережі Інтернет на момент відправки. У багатьох в особистих домашніх архівах можуть бути такі фото; будь-яка допомога, навіть однією фотографією, дуже вітається.

Всі фото надсилайте на електронну адресу admin@hortica.zp.ua, вказавши короткий опис знімка та дату (якщо вона відома). Також ви можете звернутися безпосередньо до автору сайта в соцмережі Facebook або ВКонтакті. Якщо у вас є фотографії в паперовому вигляді, але немає можливості їх оцифрувати - пишіть, і ми допоможемо оцифрувати знімки. Автори всіх фотографій будуть вказані на сторінці про історію Хортиці в XX столітті, відкриття якої планується на квітень цього року.

Кемпінг Сагайдачний

RocknRope: роупджампінг, скелелазання, естремальні експедиції

Теплоходные экскурсии и аренда теплохода в Запорожье от компании Речной Трамвайчик

Куди піти

Мабуть, найвідоміша і найкрасивіша балка на острові Хортиця – це балка Генералка, розташована південніше турпляжу

Цікавий факт

На острові Хортиця на высокому пагорбі біля музею козацтва встановлено найвищий флагшток в Україні. Його висота – 35 метрів, а площа прапора – 50 квадратних метрів.